Kellemes olvasgatást!

Pest

Hogyan lehetsz régióelnök?

Báhidszki Márton   2011-05-13 1. Alkalmassági feltételek.
  • Büntetlen előélet
  • Jó kommunikációs készség: Ezt egy telefonbeszélgetés alapján, vagy ha mód van rá, személyes beszélgetés alkalmával dönti el az elnökség. Ezt a beszélgetést rögzíthetjük, de csak a vezetőség tagjainak játszhatjuk le.
  • Kultúrált megjelenés: Küldj magadról egy, vagy több fotót. A képeket megjelentethetjük a www.simson.hu bármely oldalán.
  • Lakóhelyed legyen a megpályázott régión belül.
  • Rendelkezz mobiltelefonnal. A telefon legyen üzembiztos, és lehessen róla hívást kezdeményezni.
  • Rendelkezz Internet hozzáféréssel. Mivel a kapcsolattartás Interneten zajlik, ezért fontos, hogy akár minden nap hozzáférhess az Internethez.
  • Érvényes vezetői engedély.
  • Motorkerékpár üzemeltetési tapasztalat. Ezalatt azt értjük, hogy nem néhány hónapja kezdtél motorozni, esetleg volt már egy-két hosszabb túrád is.
  • Rendelkezz működőképes Simsonnal. A Simsonod legyen megbízható és teljesítse legalább a gyári sebesség értékeket.
  • Legyen digitális fényképezőgéped, vagy tudj ilyet kölcsön kérni. Mivel az eseményeket dokumentálni kell, ezért nem engedhető meg, hogy nem készülnek viszonylag jó minőségű digitális fényképek.
  • Alapfokú HTML ismeret. A HTML nyelv igen egyszerű, pár óra alatt elsajátíthatóak az alapok. Mivel a beszámolók, cikkek, stb. írásakor szükség lesz erre a tudásra, ezért ragaszkodunk hozzá. HTML leírásokat, tanfolyamokat a www.webmester.lap.hu oldalon találsz. FontPage és hasonló, nem forráskódú szerkesztők használata nem megengedett.
 2. A jelentkezés menete.

  Amennyiben megfelelsz a fenti feltételeknek, az alábbi dolgokat várjuk tőled:

  • Készíts egy önéletrajzot, amiben hangsúlyosan kitérsz a Simsonokkal és egyéb motorkerékpárokkal való kapcsolatodra!
  • Töltsd ki az alábbi kérdőívet, hogy jobban megismerhessünk!
  • Készíts egy HTML oldalt, aminek a háttere kék, tartalmaz egy középre zárt egy cellás táblázatot, amibe raksz egy 240 szélességre méretezett fényképet magadról! Erre a képre klikkelve nyíljon meg egy új böngészőablakban az eredeti fénykép. Ha több képet akarsz nekünk mutatni, természetesen készíthetsz több soros táblázatot is.

  Ha ezek mind megvannak, csomagold be őket valamilyen általánosan használt tömörítő programmal és mellékletként küld el a level@simson.hu e-mail címre. A levél tárgya ez legyen: Jelentkezés a "régiód neve" régióelnöki posztjára.

 3. Elbírálás

  A vezetőség minden tagja hozzáférhet majd az anyagodhoz. Pár nap múlva választ adunk. A jelentkezés elfogadásában vagy elutasításában minden vezetőségi tagnak egyenlő szavazati joga van, vitás esetben az elnökség szava dönt. Eme döntésben fog közrejátszani a fent említett telefonbeszélgetés is illetve a személyes beszélgetés. A vezetőség a jelentkezést visszautasíthatja, elfogadhatja, vagy további információkat kérhet tőled.

 4. Elfogadott jelentkezés esetén

  Amennyiben bizalmat szavaztunk neked, nyomban kapsz hozzáférést a régiódhoz tartozó szerkesztői felülethez. Ettől kezdve egy hét áll rendelkezésedre, hogy elkészítsd, illetve módosítsd a régiód főoldalát és a bemutatkozást. Ettől kezdve te Régióelnök jelölt vagy, be kell bizonyítanod, hogy képes vagy egy egész régiót irányítani, jó kapcsolatot kialakítani a régió tagjaival. Szervezhetsz találkozókat, írhatsz cikkeket, stb., mindent, amit egy régióelnök megtehet. Hozzáférést kapsz a Zöld topikhoz, ahol a többi zöldkártyással és a vezetőségi tagokkal érintkezhetsz. Ez a topik arra jó, hogy segítséget kérhess, megbeszélhessük a feladatokat, stb.

 5. Régióelnökké válás

  Legkésőbb három hónap elteltével a vezetőség számbaveszi az addigi munkásságod és értékeli azt.
  Az összefoglalást és a véleményeket e-mailben eljuttatjuk hozzád.

  A vezetőség együttesen dönt arról, hogy továbbra is maradhatsz-e a régiód élén, avagy nem feleltél meg a feladatra. A döntés szavazással történik, minden vezetőségi tagnak azonos szavazati joga van, vitás esetben az elnökség döntése az irányadó.

  A vezetőség határozhat úgy, hogy személyes találkozóra van szükség. Ezesetben időpontegyeztetés után Budapesten kell találkoznod a vezetőség tagjaival. Az utazási költséged, igényed esetén a klub állja (vonat, autóbusz, BKV, ha autóval jössz akkor azzal az összeggel számolunk, amelyik magasabb).

  Amennyiben megfeleltél, innentől kezdve egy évre kapod meg teljes joggal a régiód elnöki posztját. Kapsz egy évig érvényes Zöldcsíkos kártyát. Választhatsz továbbá magad mellé egy régióelnök helyettest is. Az általad választott személy is Zöldkártyát kap egy évre és ő is hozzáférhet a Zöldtopikhoz és az adminisztrációs felülethez. Tehát ugyanazokat a jogokat kapja, mint amiket te kaptál.

 6. Régióelnökség visszavonása
  1. Nem váltál be elnöknek.

   A vezetőség dönt egy év elteltével a mandátumod újabb egy évre való meghosszabbításáról. Egyenlő szavazati joggal rendelkeznek a vezetőségi tagok, vitás esetben az elnökség döntése az irányadó. Amennyiben a döntés értelmében nem folytathatod a munkásságod, a régióelnökséggel járó jogosultságokat elveszted.

  2. A vezetőség visszavonja a régióelnökséged

   A vezetőség indokolt esetben visszavonhatja a megbízatásod.

  3. A klubtagok leváltanak

   Amennyiben a klubtagok nincsenek megelégedve a munkáddal, kezdeményezhetik a lemondatásodat a vezetőségnél.

  4. Saját magad mondasz le

   Bármikor jelezheted a vezetőségnek, hogy szeretnél lemondani.

 7. Egyéb:

  Az SKM vezetősége a változtatás, kiegészítés, módosítás jogát fenntartja. A vezetőség döntésének felülbírálatát kérni nem lehet, az végleges. Az SKM nem köteles megindokolni döntését.

A cikk az SKM tulajdona, adatvédelmi szabályzatunk itt található!