Események, Rendezvények:

Pest

Kanyargós Bortúra - részletes (majdnem végleges)
2005-07-23

Végre eljött az idő, hogy jelentkezzünk a várva várt Váljék egészseggünkre! Kanyargós Bortúrára!! Sokak kérték, hogy végre legyen egy igazi hegyes-kanyargós túránk végre. Én ezt az ötletet társítottam egy nagyon kedves tanárom meghívásával, ami Sátoraljaújhelyre szól.

A haditerv a következő: valaki megy elől, Ti jösztök utána. Jó kis haditerv? Pontosítva a dolgokat: Debrecenben 8 órakor fogtok találkozni Dreamerrel a szokásos helyen, a 35. számú főút on lévő Böszörményi út végén található MOL bezinkút parkolójában. Ő fogja vezetni a csapatot Hajdúnánás irányába. Utunk során igazodunk a leglassabb motorhoz, olyan kényelmes 50-es tempóval megyünk majd. Hajdúböszörményben találkozunk az ottani Simsonos klubbtárasinkkal, csatlakoznak hozzánk. A főtéren pihenünk pár pillanatot és usgyi tovább megyünk Hajdúnánás irányába.

1 óra körül érkezünk meg. Utunk során segíteni fog bennünket egy autó is, tehát nem kell a nehéz pakkokat cipelnünk, minden el fog férni a kocsiban. A lerobbanástól meg főleg nem kell félni, molyosan, borosan még bátrabban fogjuk miszlikekre szétbontani a féltett karbikat, mint Kaposszerdahelyen (aki ott volt, tudja...). Ha kell, ha nem, a gyújtást is beállítjuk! :)

Útvonal:
Debrecen - Hajdúböszörmény - Hajdúdorog - Hajdúnánás - Tiszavasvári - Tiszalök - Tiszaeszlár - Rakamaz - (Gávavencsellő) Balsa - Komp - Györgytarló - Bodroghalom - Alsóberecki - Felsőberecki - SátoraljaújhelyA fő uticélunk egy völgyecske lesz Az ominózus hegy Sátoraljaújhelyen, amit körülvesz egy halom borospince. Zoli pincéje is itt található, ahol vendégül fog látni bennünket egy kifejezetten előnyös árfekvésű borkóstoló erejére (a bortúrákon 2500 Ft-ért finom borokból ihatod le magad jól és lakhatsz tele picepörkölttel... A részleteket többek között itt tudhatod meg ).
A túra két napos (2005. július 23-24, szombat-vasárnap), és az alábbi menetet fogja követni: Találkozók Debrecenben, Hajdúnánáson (és még ahol kéritek) majd a megbeszélt időpontokban. Az út hossza Hajdúnánástól 95, Debrecentől kb. 140 kilóméter. Nyugodt, 50-es tempóban, mellékutakon 1 óra körül fogunk megérkezni a szálláshelyünkre.

A szállás az eddigiekkel ellentétben nem kemingben lesz, hanem a Kossuth Túristaházban. 4 ágyas szobáik vannak, és adnak ágyneműt is. Tehát nem kell sátrat és hálózsákot cipelned. A szállás ára egy főre 1400 Ft. Az Ungvári pinceköztől (ahol a borkóstoló lesz) 15 perc gyalogútra van, tehát _kissé_ spiccesen is teljesíteni tudjuk majd. :) Az egyéni apróbb ebéd után délután libegőznk egyet magyarország leghosszabb libegőjén, este pedig bort kóstolunk, és pincepörköltet (est-ebéd lesz!) eszünk közben. (5 puttonyos aszúpárlat is van ám!) Addig addig kóstolgatunk, hogy ajajjj!! Vasárnap reggel a rakett üzemmód biztosítására csilis bab vagy virsli készül majd, aminek alapanyagát én szerzem be, és utólag összedobjuk az árát... Frissen, fitten kelünk, 80 perces tornát veszünk, és megnézünk még néhány érdekességet természetesen jó kanyargósra vesszük a fingurát! Az ebéd egy olcsó vendéglőben, vagy arra alkalmas helyen lesz. Szóval meleg kaja lesz, de aki úgy érzi délutánig nem elég, az hozzon a hazaútra némi rágcsálnivalót. Valamikor kora délután szépen hazafelé integrálódunk majd, és mindenki világosban haza fog érni.

Tömören:
szombat-indulás Debrecenből (8.00)-érkezés a kempingbe (13.00)-sátorverés-egyéni kaja-libegőzés (15.00)-bOrTuRa éS mElEg vAcSi (17.00-től)

vasárnap-reggeli (8.00)-sátorbontás-indulás (9.30)-meleg ebéd-kAnYaRgÁs-ha belefér, csobbanás vagy egyéb látnivaló-érkezés haza világosban.A programból kitűnik, hogy a túra középpontja a borkóstolós szombat este. Ezt úgy tervezzük, hogy akár nem motorosok is részt vehetnek velünk a buliban. Szóval nyugodtan lehet hívni osztálytársakat, haverokat, ismerősöket, anyukát és kistesót, akik kocsival is jöhetnek. A lényeg, hogy együtt legyünk, és jól érezzük magunkat. Egy kérésem van, hogy jelezzétek, hogy hányan jösztök! És ha véletlenül változás történik a létszámban.

Költségek:
Teljes borkóstoló+pincepörkölt: 2500 (aki feljelentkezett, automatice leadom, hogy kéri, tehát szólj, ha mégsem kéred, de ezt nem ajánlom, mert mégiscsak bOrTuRa!) Szállás: 1400 Ft Vasárnapi reggeli + komp: kb. 300 A többi kaja saját ellátású, pl. a vasárnapi meleg ebéd.Itt a nagy lehetőség a Miskolci és Nyíregyházi régiónak is! Szeretettel várunk mindenkit, de ők csak fütyülnek ránk. Ő bajuk. Amennyiben Debrecenből össze jöttök legalább 10-en, van lehetőség arra is, hogy buszt indítsunk számotokra. A Budapestieket is sok szeretettel várjuk, gondolom autómobillal minél többen eljönnek majd. A 10 jelentkező megvan, tehát ha jó az idő, akkor szuper túrának nézünk elébe.Tele tankkal gyertek, sátrat és hálózsákot NE hozzatok! A túra hegyen-völgyön kanyarog, ezért kérjük, nézd át a fékeket! Rossz fékekkel is részt vehetsz a túrán, de csak gyalog! Erre figyelj.

A találkozón mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérjük, hogy mindenki tartsa be az íratlan szabályainkat is, mindig tartson a csapattal, ha mégis különválik bármilyen kis időre, jelezze azt valamelyik vezetővel, ne kelljen senkit sem keresni.

Elérhetőségek:30/6387671 (Sanyó), 30/463-2524 (Dreamer)!!!A jó időjárás és hangulat reményében addig is üdvözöl mindenkit a szervező:Sanyo

A rendezvényre eddig összesen 23 tag jelentkezett.