Események, Rendezvények:

Pest"Indulj Sanyo azonnal!"

Az évadzárónk reggelén mi is várhatott bennünket? Persze, hogy esős idő... gyors telefon Dreamerhez, hogy "most mi tévők legyünk?" Szinte el sem hitte, hogy nálunk szakad az eső. Internet be, "vajon mit mond?". Az egyik lap nagyon borút. "ÁÁ! Hülyeség, nézzünk egy másikat!" Az is... "Hívjuk akkor fel Józsi bácsit!" "Papírkutyák vagytok mi?? Persze, hogy nem fújjuk le! Indulj Sanyo azonnal!" -volt a válasz.

ÉS!! Nem bántuk meg ugye? Itt leszögezem végre, hogy a motoros esőben is motoros, és ha megéhezik, akkor esernyőt tart a tűz felé. Kivéve ha nagyon esik. Akkor bizony bepánikol.

Mindig előttem van az a gyönyörű motor!

P1030408.JPG Engem lepett meg legjobban, hogy mily bolond voltam, és megijedtem a záportól, mert pár kilóméter után napsütés várt. Így boldogan száguldhattam Debrecenig. Az egyik lámpánál már messziről felismertem Ladikuszt, Ő sem ilyedt be az esőtől, irány utána! A találkahelyen már ugyancsak sokan várakoztak. Volt sok ismerős, de találkozhattunk sok új Simsonossal is. És Gyuri S53-masát is megcsodálhattuk végre. Mindig előttem van az a gyönyörű motor!

Nagyerdő

Nem sokáig tartott az ismerkedő, mert támadott az idő. Fel is pattant ki mire. Merre? Irány 3ashegyalja. Hasítottuk széjjel a szakadó esőt, versenyt futottunk a borúval. És jöttünk, láttunk, visszamennénk! Ki ki kiürítette vízzel telt cipőjét, és nevetve indultunk tovább a homokos bekötőúton, ami gyönyörű erdőn keresztül vezet. Ez a debreceni "Nagyerdő" része. Mondom én, Magyarországon is vannak gyönyörű helyek, csak ki kell nyitnunk a szemünket. Ezért is szeretem ezt a klubot, mert ilyen helyekre soha nem jutottam volna el egyébként.

Szerencsére vannak szép fedett padok, nekifogtunk szárítkozni, és tátott szájjal hallgatni a történeteket. :) A motorosok napokig, sőt! hetekig nem fogynak ki a témából. Az se baj, ha soha nem látták azelőtt egymást. Bele tartott jó időbe, mire mindenki kiért, volt egy "kis" karburátor beázás Ladikusznál, de a lényeg, hogy megjavult, és hozta Dreamer a fát. Tüstént meg is raktuk a tüzet, és akadt bőven jelentkező az esernyőtartásra is, mert volt mit elpárologtatni a gatyaszárból.

Már javában csöpögött az eső mellett a zsír a szalonkából, amikor Dreamer felpattant, hogy neki elege van a "hagyományos szalonnasütésből". Már kezdtem megijedni, hogy otthagy bennünket. ÁÁ dehogy! Hozott egy egész zsíroskenyérgyárat. Úgy gyártottuk vele a zsírt, hogy nem győzték enni. És ha tudnátok, milyen finom volt a kisült szalonka!

"Mai napi győztesünk: Patyomkin!!"

Eljött az is, aminek jönnie kell. A Simsonos teszt után szépen derült az idő kifelé, és boldogan kaptattunk fel a kilátóhoz mindenki a maga versenyidejével, ami 5 percben volt meghatározva. Aki közelebb van hozzá, az a győztes. Jócskán bebiztosítottuk magunkat, nehogy valaki balesetezzen, mert az 5 perchez egyesben kellett menni, és félúton megállni negyedórára. Én speciel mindig ilyen erdős-ösvényes motorozásra vágytam, és nem is törődtem az "ötpercezéssel".

Gyönyörű napsütés ért bennünket a lassúsági versenyre. De ki tudja megmondani, hogy cikk-cakkban jobb menni, vagy egyenest? Tény, hogy adtunk a kuplungoknak, és nagyon élveztük. Ekkor éreztem leginkább, hogy milyen jó is egy ilyen találka. Senki sem unatkozott, akár még csakádi rendezvénynek is elmenne. Igazi, kultúrált, bulizós, nevetős. Hirdettünk eredményt is ünnepélyesen. A három verseny összesített gyűztese lett a bajnok. Patyomkinnak volt egy egész jó teszteredménye, jól teljesített a lassúságin is, de az 5 perces felfutóra nagyon ráhajtott, és majdnem hajszálpontosan ért be... és vitte is a prímet. Volt legöregebb motor különdíj, amit a ..... család kapott, és Simsonos életműdíj is, amivel Sallay Gyuri munkáját ismertük el.

Az élményteli nap végén jól otthagytatok! Ott maradt egy kesztyű, némi takarítanivaló, és főleg én... megszeppenve keresgéltem a hazavezető utat. :) Még egy kis nézgelődés és horgászriogatás a tóparton, ahol Dreamer közvéleménykutatása volt a fő esemény, ahol a kifaggatott emberek mindegyike szerint szupR buli volt. Hát akkor tartsatok legközelebb is velünk!

Verseny hazáig

Balogh Gabi egy kölcsönmotorral volt: és micsoda? Tábori 90 (bejáratós, nem teljesen belőtt)! Na nézzük mit tud. Nyél gáz hazafelé, és nagy örömömre fej-fej mellett haladtunk, rákushadva a tankra főúton. Mintha az én 4 felömlős Tuji 60-asom egy bolhányival többet tudott volna. Tény, hogy mind a két gép csúcsra volt járatva, és közel döntetlen lett az eredmény.


Böszörmény, főtér. Gyűlnek a motorosok, mi is megérkeztünk, néhány rob-is. A park túlfelénél egy srác jelenik meg egy nagyon leharcolt Hegyi Bicajjal. Meg is jegyeztem, hogy mily vicces. Erre azt mondják a fiúk, nézzem meg mit tud... nézzük hát. A bicaj racsnija le van hegesztve, előre és hátra is tud menni. Így aztán volt bemutató: egykerék fél lábbal hajtva, O-ban, és nyolcasban is. Isteni bemutató volt. KÖSZIII!

Köszi, hogy eljöttetek, reméljük jól éreztétek magatokat, és jövőre is velünk tartatok!

További képek itt találhatóak!Sanyo