Események, Rendezvények:

Pest

bOrTuRa Ii
2006-08-12

Gyülekező a vasúti rakodónál

Végre eljött az idő, hogy jelentkezzünk a várva várt Kanyargós Bortúra idei felvonására!! Fontosnak tartom, hogy megköszönjem, hogy tavaly ilyen sokan eljöttetek. Nagyjából 40-en voltunk, és kétség nem fér hozzá, hogy fergeteges volt, van aki a mai napig is emlegeti az "élményeket". (Az illetékesek tudják, miért van az idézőjel) Tehát a hangulat adott, csak azokban a dolgokban akarok módosítani, ami tavaly nem volt a legjobb. Szerencsére ilyen alig van.

A haditerv a következő: valaki megy elől, Ti jösztök utána aztán jól eltévedünk. Jó kis haditerv? Pontosítva a dolgokat: Debrecenben 8 órakor fogtok találkozni a vezetőtökkel, (kinek személye még kétes-valószinűleg Dreamer) a szokásos helyen, a 35. számú főút on lévő Böszörményi út végén található MOL bezinkút parkolójában. Ő fogja vezetni a csapatot Hajdúnánás irányába. Indulás szigorúan 8! Utatok során igazodtok a leglassabb motorhoz, olyan kényelmes 50-es tempóval mentek majd. Hajdúböszörményben találkoztok az ottani Simsonos klubbtárasinkkal, csatlakoznak hozzátok. A főtéren pihentek pár pillanatot és usgyi tovább Hajdúnánás irányába és ott a nagy tömeg miatt a vasúti rakodótéren találkozunk.

1 óra körül érkezünk meg Sátoraljaújhelyre. A lerobbanástól meg főleg nem kell félni, molyosan, borosan még bátrabban fogjuk miszlikekre szétbontani a féltett karbikat, mint Kaposszerdahelyen tavaly (aki ott volt, tudja...). Ha kell, ha nem, a gyújtást is beállítjuk! :)

Útvonal (remélhetőleg):
Debrecen - Hajdúböszörmény - Hajdúdorog - Hajdúnánás - Tiszavasvári - Tiszalök - Tiszaeszlár - Rakamaz - (Gávavencsellő) Balsa - Komp - Györgytarló - Bodroghalom - Alsóberecki - Felsőberecki - SátoraljaújhelyA fő uticélunk egy völgyecske lesz Csoportkép a pince előtt Sátoraljaújhelyen, amit körülvesz egy halom borospince. Zoli pincéje is itt található, ahol vendégül fog látni bennünket egy kifejezetten előnyös árfekvésű borkóstoló erejére. A részleteket többek között itt tudhatod meg ).
A túra két napos (2006. augusztus 12-13, szombat-vasárnap-ha sikerül, akkor hozzátesszük a pénteket is), és az alábbi menetet fogja követni: Találkozók Debrecenben, Hajdúnánáson (és még ahol kéritek) majd a megbeszélt időpontokban. Az út hossza Hajdúnánástól 95, Debrecentől kb. 140 kilóméter. Nyugodt, 50-es tempóban, mellékutakon 1 óra körül fogunk megérkezni a szálláshelyünkre.

A szállás a Kossuth Túristaházban lesz. 4 ágyas szobáik vannak, és adnak ágyneműt is. Tehát nem kell sátrat és hálózsákot cipelned. Az Ungvári pinceköztől (ahol a borkóstoló lesz) 15 perc gyalogútra van futva, tehát _kissé_ spiccesen is teljesíteni tudjuk majd 1,5 óra alatt. :) Szombaton este bort kóstolunk, és pincepörköltet (est-ebéd lesz!) eszünk közben. (5 puttonyos aszúpárlat is van ám!) Addig addig kóstolgatunk, hogy ajajjj!! Vasárnap reggel a rakett üzemmód biztosítására csilis bab vagy virsli készül majd, aminek alapanyagát én szerzem be, és utólag összedobjuk az árát... Frissen, fitten kelünk, 80 perces tornát veszünk, és megnézünk még néhány érdekességet természetesen jó kanyargósra vesszük a fingurát! Az ebéd egy olcsó vendéglőben, vagy arra alkalmas helyen lesz. Szóval meleg kaja lesz, de aki úgy érzi délutánig nem elég, az hozzon a hazaútra némi rágcsálnivalót. Valamikor kora délután szépen hazafelé integrálódunk majd, és mindenki világosban haza fog érni.

Tömören:
szombat-indulás Debrecenből (8.00)-érkezés a kempingbe (13.00)-sátorverés-egyéni kaja-(17.00) bOrTuRa Ii éS mElEg vAcSi (addig amíg jól érezzük magunkat). Tavaly szerettünk volna énekelni is, de alig jutott eszünkbe pár nóta. Idén ezen változtatni kell!! Ha mást nem, összeírni olyan nótákat, amiket bizti ismernek sokan.

vasárnap-reggeli (8.00)-sátorbontás-indulás (9.30)-meleg ebéd-kAnYaRgÁs-ha belefér, csobbanás vagy egyéb látnivaló-érkezés haza világosban.A programból kitűnik, hogy a túra középpontja a borkóstolós szombat este. Ezt úgy tervezzük, hogy akár nem motorosok is részt vehetnek velünk a buliban. Szóval nyugodtan lehet hívni osztálytársakat, haverokat, ismerősöket, anyukát és kistesót, akik kocsival is jöhetnek. Tavaly velünk tartottak Ladikusz nagyszülei Nyíregyházáról, akik szintén szép élményekkel tértek haza. A lényeg, hogy együtt legyünk, és jól érezzük magunkat. Egy kérésem van, hogy jelezzétek, hogy hányan jösztök, és ne jelentkezzetek fel a biztos ott leszek helyre meggondolatlanul! Jelezzétek ha véletlenül változás történik a létszámban.

Költségek:
Teljes borkóstoló+pincepörkölt: (még nem tudom, tavaly 2500 volt) (aki feljelentkezett, automatice leadom, hogy kéri, tehát szólj, ha mégsem kéred, de ezt nem ajánlom, mert mégiscsak bOrTuRa!) Szállás: (tavaly 1400 Ft volt) Vasárnapi reggeli + komp: kb. 300 A többi kaja saját ellátású, pl. a vasárnapi meleg ebéd.Itt a nagy lehetőség a Miskolci és Nyíregyházi régiónak is! Szeretettel várunk mindenkit. Amennyiben Debrecenből össze jöttök legalább 10-en, van lehetőség arra is, hogy buszt indítsunk számotokra. A Budapestieket is sok szeretettel várjuk, gondolom autómobillal minél többen eljönnek majd. Ha min. 10 jelentkező megvan, a túra indul. Tehát ha jó az idő, akkor szuper túrának nézünk elébe.Tele tankkal gyertek, sátrat és hálózsákot NE hozzatok! A túra hegyen-völgyön kanyarog, ezért kérjük, nézd át a fékeket! Rossz fékekkel is részt vehetsz a túrán, de csak gyalog! Erre figyelj. Addig ne jelentkezz a "Biztos számíthattok rám" fülre, amíg az kicsit is nem igaz. Légyszi legalább ezzel segítsetek!

A találkozón mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérjük, hogy mindenki tartsa be az íratlan szabályainkat is, mindig tartson a csapattal, ha mégis különválik bármilyen kis időre, jelezze azt valamelyik vezetővel, ne kelljen senkit sem keresni. Követési távolság: min. 2 motor hossza, egymás mellett haladás még kevés forgalmú úton is veszélyes.

Elérhetőségek:30/638-76-71 (Sanyo), 30/463-2524 (Dreamer)!!!A jó időjárás és hangulat reményében addig is üdvözöl mindenkit a szervező:Sanyo

A rendezvényre eddig összesen 16 tag jelentkezett.