Események, Rendezvények:

Pest

Oldtimer Show 2019

2019-04-05: Pest megye
Jelentkezők: 02006. december 30-án, az év utolsó előtti napján, a kiírásnak megfelelően megtartottuk az évadzáró találkozónkat. Számot vetettünk az elmúlt egy esztendőben tett lépéseinkről, megnéztük, mennyit fejlődtünk, honnan indultunk, hova jutottunk. Felelevenítettük a 2006-os túráinkat, egyéb eseményeinket.


Eredetileg, délután 1 órára szólt a tali időpontja, de hamar rájöttem, hogy ez túlzottan korai, így körbetelefonáltam a Betjárokat, hogy ráérnek 3-ra is ideérni. Szép sorjában jöttek is a cimborák: Suhajda Tomi, rég nem látott barátunk, Fecó, a balatoniak, azaz Csöpi, Purczi úr, MIKI, aztán Tiby bá érkezett Takival és Bereknyei Janival egy Ford Transiton, Simsonon pedig Denny, Krumpli, Rugdalózó, végül Jocó. Telefonon üdvözölte az összegyűlt kompániát Cseri Doki, valamint Gelu, akik elnézték a naptárat, így más programot kezdtek már el. Szinte kivétel nélkül hozott mindenki némi harapni-, és innyavalót, ami jól esett a hidegben. A virsliket Ildikó asszony rögtön kezelésbe is vette, ami főzésileg értendő.Aztán megkezdődött a számvetés:


2006. évelején 3-an indultunk neki a somogyi klubéletnek: Krumpli, Denny, és Indy. Ott volt ugyan még Fecó is, csak egy használhatatlan géppel, valamint Gelu, aki eladta a motorját. Sajnos ők ketten, nem vettek részt egyetlen megmozdulásunkban sem, így érthető, hogy mennyire örvendeztünk Fecó jelenlétének. A motorozásra, nagyobb túrákra szánt tavaszi idő, sajnos igen lassan jött el. Eleinte csak ekecsölgettünk, s vártuk a jó időt. Így első nagyszabású megmozdulásunk, a húsvét előtti túra volt. Elmotoroztunk Böhönyébe, megnéztük a kukoricaföldemet, meg egyéb mást is.Aztán készültünk MIKIhez. Jó ideig csak készülés volt a dolog, bár Denny és Krumpli egy balatoni kirándulást azért beiktattak.

A Robogó c. lap írta, hogy Kaposszerdahelyen Simsonális lesz, június utolsó hétvégéjén. No, akkor nézzünk csak körül, mi is ez a hírlapi kacsa? Itt találkoztunk először Ötvös Csöpivel, és Suhajda Tomival, és Denny barátja, Márk is közénk csapódott, ha nem is Simsonnal. Persze aztán volt ott minden, csak nem Simsonális. Itt szegény Csöpit sajnáltuk, aki Fonyódról szakadó esőben jött, és úgy is ment haza.


Aztán eljött az igazi Simsonális, ahova csak Tiby bá és Suhajda Tomi tudtak elindulni, de a célba csak Tiby bá érkezett meg. Sajnos Tomi Kecskemét előtt, a benzinkútnál találkozót rendezett egy teherautóval, melynek következtében 2 lábujjal lett kevesebb, válla, keze eltört, a motorja totálkárossá vált, ráadásul még jól meg is szabálysértették. Szerencsére már felépült ő is, a motorja is. Ezúton is köszönjük Marcinak és Szekinek, hogy meglátogatták a kórházban.


Ezek után következett a már hagyománnyá vált bányai VW és Veterántalálkozó, szeptember első hétvégéjén. Na, itt kezdett sokasodni a nép. Ilyen sokan még soha nem voltunk! Itt csatlakozott hozzánk további 3 stabillá vált klubtársunk, a Lakitelket is megjárt Jocó, Bereknyei Jani, és Cseri Doki, azaz Szokodi Zoli. Sikerült a helyi rádiónak is egy rövid interjút adnom, ahol éltettem a Klubot.


Ugyanebben az időben zajlott Balatonszemesen a Moped Show, ahol MIKI, Csöpi és Purczi úr képviseltette a Somogyi Betjárokat.Na, aztán szeptemberben végre elkövetkezett a várva-várt nap, amikor elindultunk, és meg is érkeztünk MIKIhez. Ez volt az év leghosszabb túrája, ahol heten vettünk részt (MIKI volt a nyolcadik), megtekintettük az épülő viaduktot, a Balatont, előztünk IFA tehergépkocsit, igen jól éreztük magunkat.

Évadzáró túránkat az attalai Motormúzeumba szerveztük, ahol 13-an vettünk részt. Gondolhatjátok, hogy milyen nagyszerű érzés volt végigdzsatarni a 61-es út 24 km-es szakaszán, konvojban, Simsonokkal. Volt is nézőközönségünk, rendesen! Itt 2 új taggal, két nagyatádi simsonossal bővültünk. Sajnos, azóta nem találkoztunk velük, a fórumon sem jelentkeztek. Reméljük, idén ismét láthatjuk őket. A Motormúzeumban több száz fellelt állapotban lévő motort láttunk, főleg olasz gyártmányokat.Közben, már a Sándor napi évadnyitótól kezdődően, számos esetben ekecsültünk. Blokkcsere, generál, gyújtás- és karburátorállítás, stb. Legjelentősebb azonban, Rugdalózó (Tóth Péter), legújabb klubtársunk motorjának gyújtásbeállítása volt, ahol a szakmai prímet természetesen MIKI vitte.


Ezen felül sikerült még elérni, hogy a Kacsó Gép Kft-nél (egyelőre) 5 % kedvezményt kap minden Somogyi Betjár, ha kártyás tag. Valószínűleg az alkatrész utánpótlásunkat biztosító "Szerecz" Motoros Bolttal is sikerül hasonló megállapodást kötnöm. (Ez már folyamatban van.) Megemlítendő még az is, hogy a legtöbb hozzászólás 2006-ban a somogyi topicon történt, valamint az is egy fontos fejlődési mutató, hogy a 3 kezdő tagból, stabilan 12-14 főre fejlődött a csapat. Ezek nagyon jelentős eredmények.

Miután a visszatekintéssel végeztünk, képzeletbeli tekintetünket a jövő felé fordítottuk. Nézzük, mit is tervezünk a 2007-es évre? Nem mást, mint 3 nagyobb helyi túrát, egy központit, és számos kisebbet, az alábbi módon:


  • szezonkezdő, edző túra a böhönyei kukoricásba
  • belső-somogyi túra (Kaposvár-Nemesdéd-Csurgó-Nagyatád-Kaposvár)
  • Balaton kerülő 2 napos túra (Balatonlelle-Balatonszárszó-Siófok-Balatonfüred-Badacsony-Szigliget /vár/-Keszthely-Balatonszentgyörgy /Csillagvár/-Fonyód-Balatonboglár)
  • Simsonális - Lakitelek
  • Megyei, gyorsasági motorverseny (Szenna-Lipótfa) + hegyi felfutó (Kaposszerdahely)
  • VW és Veterán találkozó (Bánya)
  • Moped Show (alternatív)
  • Dél-somogyi túra (Kaposvár-Szulok-Barcs-Ősborókás-Csokonyavisonta /fürdő/


A túrák konkrét időpontját még nem rögzítettük, csak a Simsonális és a veterántalálkozó időpontja adott, de április eleje és október vége közt óhajtjuk ezeket lebonyolítani. Az időjárásilag megfelelő dátum megválasztásában nagy segítségünkre lesz Tiby bá, aki a házi meteorológusunk.


Miközben ezekről folyt a beszédtéma, ettünk-ittunk, jól éreztük magunkat, Domokos Ádám (Puczi úr) pedig rendes betjárhoz méltó módon, ostorpattogtatással szórakoztatott minket.Egy igazán jó betjár jól tud lőni is. Így aztán következett az elmaradhatatlan lövöldözés. Itt díjat nyert Indy, Purczi úr, és Jocó, bár Tiby bá sem hazudtolta meg magát. Ennek utána átvonult a társaság a "Kisdorottya" nevű igen kultúrált böcsületsüllyesztőbe, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket. Végre volt forgalom! Itt aztán megünnepeltük magunkat, és az egész Simson Klub Magyarországot, olyan "betjárosan". Erről már beszéljenek a képek.


Jó gyújtást.


Kaposvár, 2007. január 5.Szöveg:

Szabó Tamás (Indi)

Fotók:

Összerendezgette:

Horváth Miklós

Tardi Gábor

MIKI