Események, Rendezvények:

Pest


Ez volt az első hivatalos motorozás a Simson klub keretein belül Heves megyében! Nagy izgalommal várta mindenki ezt a napot, ám nem indultak az előkészületek zökkenőmentesen! :(


Ki lett írva a túra időpontja március 21.-ére, szépen értesítettük az embereket, próbáltunk toborozni, ám nem úgy látszódott, hogy nagy az érdeklődés a túra iránt! Volt aki jelentkezett, ám az utolsó napokaban jöttek a rossz hírek, hogy nem mennek a motorok! Ez nálam sem volt másképp, a túra előtti héten egyszer csak megállt a motor! Azt hittem, hogy egyszerű lesz javítani, hogy csak egy kis gyújtás probléma, de később sajnos kiderült, hogy összetettebb a dolog!
Szép, mondhatom, az elnök, a szervező motor nélkül maradt... :(
Az időjárásjelentések meg csak tetőzték a dolgot, még havat is mondtak! Laci báttyánk még tett is egy olyan megjegyzést, hogy leszünk a túrán jó esetben öten, már ha lesz egyáltalán túra! :) Ezt sajnos én is így láttam! Pénteken, a túra előtti napon, Imrével megbeszéltük, hogy megnézi a motoromat, át is toltam a bringát, ott voltunk hajnalig, elég sok mindent csináltunk, szakszerűen át lett vizsgálva a motor, még is az lett a vége, hogy én ezzel nem megyek túrázni, nem üzembiztos! :( Pedig mi mindent megtettünk! (Köszi Imre! :) ) Nem maradt más választásom, tesóm lepukkant s50-esével kellett mennem!


Eljött hát a nap! Amit úgy vártunk! Kinéztem az ablakon, szép az idő!


Hívott Laci, hogy lesz-e túra, induljanak-e, mert ők Domoszlóra mennek, és autóval! Mondtam, indulhatnak, lesz túra! :)
Felkeltem, elkértem tesómtól a motort, oda is adta, de közölte, hogy üres a tankja! Az baj! Nekem is üres volt a tankom! Gyorsan összedobtam a cuccaimat, közben hívott Dugó, hogy ők már a Tesco parkolóban vannak Gyöngyösön! Közöltem velük a hírt, hogy le kell tolnom a motort Gyöngyösre, mert sajnos ott van a legközelebbi kút!
Amilyen gyorsan tudtam, toltam a motort, mert már késésben voltam! Dugó, és André kijöttek elém a Főtérre, és hoztak nekem benyát, amit egy gyorsan megitt szörpös palackkal töltöttünk át! :) Majd irány a Tesco parkoló, ahol már Arnold, és Gábor vártak minket! Mindezek közben hívott Imre is, hogy szóljak már majd, ha indulunk Gyöngyösről, mert akkor találkozunk majd Solymoson! Elugrottam a Tesco kútra, gyorsan teliraktam a tankot, majd indultunk is!10:40. Ekkor sikerült útra kelni! A megbeszélt 10 óra helyett! :) Gyöngyösről szép fegyelmezetten átmentünk Solymosra, megálltunk a Főtéren, és itt csatlakozott hozzánk Imre! Gyors fényképezkedés, és indultunk, mert közben Laci jelezte, hogy ők bizony már Domoszlón vannak!Nagyon szépen, fegyelmezetten elindutunk a Mátrának Domoszló felé, szép "lightes" tempóban, mert akadtak ám járatós motorok! Én örültem, mert 6 motoros vágott neki az útnak! :) Mindenki nagyon fegyelmezettem motorozott, és ennek nagyon örülök, az úton minden rendben volt! Domoszlón megálltunk egy kicsit, hogy konstatáljuk, merre is kell menni a tóhoz, szerencsére Imre tudta! :)Lepöfögtünk a tóhoz, ahol nagy meglepetésemre összesen 11 motor gyűlt össze, plusz Laci és a fia Ádám, egy autóval!
Ismerkedtünk, fényképezkedtünk, poénkodtunk, majd egy idő után bementünk a faluba egy pizzériába!Itt kóláztun, kávéztunk, beszélgettünk, csocsóztunk, szóval jól éreztük magunkat! :)Lassan elindultunk haza, páran még maradtak pizzázni, mi már ezt nem vártuk meg, és útnak indultunk! Imre úgy elhúzott, mint a rakéta, mi meg azt hittük, hogy lemaradt! :) Az úton minden rendben volt, jó tempót mentünk, az idő is jobb lett, még Mátrafüreden megálltunk kicsit dumálni, próbálgattuk egymás motorját, és aztán elváltak útjaink! :)Összességében én jól éreztem magam, az előző kudarcok ellenére, egy jó nap volt! Köszi fiúk!A túra Kis Dániel -Dugó- szemszögéből:

A domoszlói kirándulás nekem érdekesen indult. Amikor fölmerült a téma a fórumon hogy menni kellene motorozni, akkor én rögtön szóltam is, hogy nem fog menni mivel jelenleg nem működő képes a motorom, így nem tudok menni.

A csapat összetartásának köszönhetően megkaptam a hiányzó alkatrészeket így mégis csak eltudtam indulni! ( Köszönöm szépen mindenkinek aki segített rajtam! ) Meglettek az alkatrészek, kaptam egy kölcsön blokkot is ami járatós. Ez volt a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás is egyben. Elkezdtem járatni, a túra előtt beletettem kb. 200km-t. A túra előtti napon előjöttek a problémák és így 11-ig dolgoztunk a motoron hogy eltudjak indulni.( Köszi André!)

A Hortiaknak nem nagyon akart össze jönni a túra mivel André barátom szergelyének is tiltakozott a tirisztorja, szóval nagypapa rotájáról kölcsön kellett venni az egységet hogy másnap Ő is útra tudjon kelni vélem. Szerelés közben végig az járt az agyamban hogy lehet hogy fölöslegesen csináljuk mert még aznap hófúvások is voltak.

Szerencsére az időjárás másnap tűrhető volt, így nekivágtunk. Másnap reggel indulás előtt kb. 2 órával már André kollégánál voltam. Átnéztük még egyszer a masinákat. Még indulás előtt 25km mentünk, azon az alapon hogy ha van még valami amit javítani kell akkor azt még most előtte derüljön ki mint hogy útközbe valahol egy messzi-messzi galakszisban :).

Aztán eljött az idő. Elindultunk Gyöngyösre, és a megbeszélt időpont előtt kb. 1 órával oda is értünk. Szépen megreggeliztünk, majd kanyarogtunk egy sort a parkolóban. Szép lassan még kettővel nőtt a parkolóban várakozó Simsonosok száma. Két eddig számunkra ismeretlen személlyel bővült a túrázók köre. Arnolddal és Gáborral. Felhívtam az Elnök Urat :) hogy merre van. Mint kiderült a motorjában nem volt benzin így Gyöngyössolymosról Gyöngyösig tolnia kellett az elnöki különgépet :) . Innentől már lábon jött az öreg gép, mivel kisegítettük egy kis hajtóanyaggal. Üveg híjján az ott elfogyasztott szörpös üvegen keresztül itattuk meg a szekeret is :).

Innentől egy nagyon kellemes kis túra vette kezdetét. Öten elindultunk Domoszlónak, és útközben Solymoson Imre is csatlakozott a csapathoz. Innentől már hatan mentünk Domoszló felé. Kellemes tempóban és fegyelmezetten odaértünk Domoszlóra, aránylag rövid idő alatt.

Az ott fogadó látványt először nem akartam felfogni. Az eredetileg nem túl nagy érdeklődést kiváltó túrán 11 motor gyűlt össze. Laci báttyámék, a fiával Ádámmal már domoszlói tónál vártak minek. Még a tónál kezdetét vette a beszélgetés, ismerkedés, és természetesen a motorok felmérése is. Domoszlón beültünk egy pizzériába és a beszélgetést folytattuk tovább. A csapat egyik felel ott maradt pizzázni. Mi már ezt nem vártuk meg és elindultunk haza. Imre is elindult. Azt hittük, hogy jól lemaradt. Utólag kiderült hogy alaposan ránk vert. :)

Hazafelé már egy kicsit nagyobb tempóban jöttünk. Visszafelé tartó út nekem sokkal jobban tetszett. Jobban szabadjára tudtam engedni magam :). Mátrafüreden az Erdészeti előtt még megálltunk és beszélgettünk egy sort. Kipróbáltuk egymás motorját majd, meghallgattuk Szöcske brutális hangját!

Itt a banda két felé vált. A solymosi brigád egyértelműen Solymos felé indult, még mi végig vágtáztunk a 24 számú főúton. Farkasmájnál észrevettem az út szélén álló márkatársat. Megálltam és akkor derült ki hogy a motor nem indul. Közben Adnré barátom is rájött hogy nem követem tovább, és visszafordult :). Mint kiderült a motornak nem volt különösebb hibája csak levegővel nem nagy akart menni. :) Miután tartalékra lett állítva az öreg szergely már ment is. Bekísértük Gyöngyösre, majd mi rögtön a Spárhoz be is fordultunk kanyarogni egyet. Mivel kicsi volt a parkoló, így hamar meguntuk, és visszamentünk a Tuskóhoz . Megebédeltünk 4 kor :) , majd egy rövid parkolózás után elindultunk haza.

Nagyon jó nap volt, aránylag jó idővel, és sikerült egy nap alatt 150km probléma mentesen belecsavarni a motorokba.

Remélem a következő túra is hasonlóan jól fog sikerülni, remélhetőleg többen is leszünk, és bízok benne hogy hasonlóan hibamentesen fog lezajlani a következő esemény is!

További széles utat minden kedves Simsonos kollégának!


Az útvonal:


Nagyobb térképre váltás

Az összes kép itt tekinthető meg: Domoszlói túra


A Dugó által készített képek: Domoszlói túra 2


Ha kíváncsi vagy a társaságunkra, látogass el a fórumra!KéptárunkA beszámolót írta: Kis Dániel -Dugó- , és Mák Máté -Makkos-
HTML: Makkos