Események, Rendezvények:

Pest


Simson Klub Magyarország részvétele az Ingalengetésen


Bár nem olyan rég, de azért Sanyo Elnök úr időben kihírdette, hogy Debrecenben a Kossuth utcai református templomban az egyik gimi által egy Ingalengetős kisérlet lesz kivitelezve. Igaz maga a kisérlet nem Simsonos vonatkozású, de alapvetően jó alkalom lett volna egy kis beszélgetésre.


Eljött a nagy nap. Sanyó már előre hív, hogy hova tegyük le a motorokat, hogy biztonságba legyenek. Mondtam neki, hogy hamar odaérek és a helyszínen megbeszéljük. Mire odaértem, már Sanyó várt. Egymagában. Mi először (az okoskodásom miatt) a Csonkatemplomhoz igyekeztünk. Aztán kiderült, hogy nem is ott lesz, hanem az utca végén lévő másik templomban. Szóval összesen ketten vágtunk neki az Ingalengetős kisérletnek.

A kisérletet megelőzte néhány annak szóbeni bemutatása, énekkari énekek, meg majdnem minden ami egy templomban lenni kell. A kisérlet indul, az inga leng.


A kísérlet abból állt, hogy egy 13 m hosszú kötélre egy 7 kilós vasgolyót kötöttek. A golyót egy fix ponthoz zsineggel rögzítették egy pár fokban. Ezek után a zsineget meggyújtották, az indította a vasgolyót, kb. 4-5 lengés után amikor beállt az ingás akkor közelébe tettek két fémcsövet. A következő képen az látható, hogy kb. 8-10 perc múlva a földünk elfordult az inga alól, és a golyszli leverte az egyik fémcsövet.


Miután a kísérlet bizonyítottá vált (mivel kétszer ismételték meg) ezzel a gondolottal, hogy a föld mégis forog elmentünk egy közeli vendéglátó ipari egységbe. Kiülve a helyiség elé fogyasztottunk némit. Beszélgettünk a régió sorsáról (nem elég aktívak az emberek, vagy mi vagyunk túl buzgóak). Beszélgettünk arról, hogy miként fogunk eljutni Kaposszerdahelyre a Simsoniálisra. Valamint a további tervben lévő túrákat emlegettük fel.


Összegzésképpen:

Nagyon sajnáljuk, hogy újból inaktív volt a társaság, reméljük, hogy ez csak az időpont miatt volt így. Az a tudat nyugtat, hogy legalább Sanyóval jól éreztük magunkat. Legközelebb nagyobb érdeklődésre számítunk
2004.05.28

Cikk + HTML: Dreamer