Események, Rendezvények:

Pest


Legnagyobb sajnálatomra nem voltatok kíváncsiak a kunmadarasi Arlen Ness hétvégére. Én azt mondom, hogy csak Ti sajnálkozhattok, hogy nem voltatok ott.

Szomorúan láttam a tényt, hogy elküldtetek a talira magam. Épp ezért lemondtam az egészről, és elmentünk kocsival Hajdúszoboszlóra fürdő hétvégére. Szombaton úgy leégtünk, hogy be tudtam adni a csajoknak, hogy nem szabad strandra mennünk, mert ott égünk szénné. Tehát maradt az út Kunmadarasra.

Az úton mindenféle motorossal találkoztunk. Volt köztük Simsonos is. A reptér hatalmas, teljesen kihalt. Rengeteg hangár tátong üresen mindenfelé tele orosz feliratokkal. Kis bolyongás után leparkoltunk, már akkor 10 órakor is rengetegen voltak. Egyáltalán nem égés, akármilyen járműmvel lehet menni. Sokan hozták az egész családot, papa-mama, gyerekek. Besétálva a kapun annyi motorral találjuk szembe magunkat, hogy csuhaj. Józsi (akivel mentünk) csak az MZ-ket fotózta, és abból is volt szép számmal. Mind gyönyörű sorokba beállítva.

A Simsonsos srácokkal konzultáltam egyet, és megígérték, hogy lesik majd a találkozóinkat. Voltak néhányan, de nem lett volna kis feltünés, ha beterítettük volna a felszállópályát.

Épp a streetfighter verseny zajlott amikor odaértünk. Volt ott minden gumifüstöltetés, durrantás, stoppie. A kötelező mutatvány mellett -mint páldául a Burn Out mindkét irányba-, a motorosoktól láthattunk szabad stílusú dolgokat is. Előfordult, hogy a legnehezebb dolgokat két utassal is megcsinálták. Úgy is tökéletesen sikerült. Nyomultak a csehek és olaszok is.

A drag verseny valami hihetetlen dolog. Menet közben egyszerűen nem lehet látni semmit, csak hallani a hangot, ahogy elsuhannak melletted. Sajnos a leggyorsabb verenyzőt ki kellett zárni, mert lefulladt a motorja. Hosszas tanakodás után mégiscsak elindították, és futott egy 7 körüli időt, amivel meg is nyerte volna. Ilyenek a szabályok... Csak száguldoztak sorra a gépek, és mindvégig rijogatott bennünket a bemondó, hogy hamarosan a gatyába fogunk rosálni, mert jön egy olyan motor, ami 1200 lóerős. Noshát jött is, de én nem láttam, mert olyan gyorsan ment. Mindenesetre a biztonság kedvéért jól berosáltam. Rögtön a hangja után szaladt a mentő, mert ez a motor az ájulásig megy. Az eredmény: 400 méteren 6 másodperc alatt 303 km/h-val ment. Utána tötyörészett tovább többi verseny drag.

Pihenésképpen Bessenyei Péter műrepülőbajnokunk szórakozatatott bennünket látványos bemutatójával. Olyan közel szállt hozzánk, fejjel lefelé, hogy szinte megérinthettük volna, majd oldalazva megvizsgálta a búzatábla érettségét a fél szárnyával. A negyed órás bemutató után intett egyet kedvesen, és hazarepült vacsizni, mert kapott egy SMS-t, hogy kész a kaja.

A szünetekben egy hangutánzóművész srác demonstrálta nekünk mi különbség van egy 600-as és 1000-res ugyanolyan típusú motor leszabályzásának hangjában. Hihetetlenül élethűen csinálta. Sajnos a rakétamotort nem tudtuk kivárni, nem a beígért időben indult, nekünk pedig mennünk kellett.

Jó buli volt nagyon. Megyünk máskor is! A képek elég nyomik, mentsd le őket és úgy jobb.

Sanyo