Események, Rendezvények:

Pest

Ság hegyi Túra
2006-07-08


Reggel negyed 10-kor indultam el Szombathelyről a Tesco parkolóból, sajnos egyedül. Már 10 óra előtt megérkeztem Sárvárra, ahol a vár alatti parkolóban vártam meg az érkezőket. Seperc alatt öten lettünk. Jött egy Jawa Babetta, egy S51, egy Schwalbe és egy S53-as Simson. Mivel a Babesz volt a gyenge láncszem, ezért megbeszéltük hogy Celldömölk felé ő megy elöl, így nem hagyunk el senkit. Bevallom féltem, hogy a csiga lassú tempó nem fog jól esni senkinek se. De mindenki meglepetésére szépen jött a Babetta, igaz mindössze 3000 km volt benne. Szép 50-55-ös tempóval érkeztünk meg Celldömölkre, 11 óra tájban.

Olyan fél órát vártunk a becsatlakozókra az autóbusz-fordulóban a Ság hegy alján. Többek közt előkerült egy Star szürke forgalmija is. Cellből egy S51-el érkeztek, de sajnos egyéb elfoglaltság miatt csakhamar el is vált tőlünk. A motorokat a vendéglő parkolójában zártuk le, amikor is két srác jelent meg, Ajkáról. Felballagtunk a lépcsőkön a hegyre, majd elfoglaltuk a padot.

Az ajkai két srác mondta, hogy mindjárt jönnek, csak elmennek a boltba. Sajnos többet nem is láttuk őket. Had ne mondjam el hogy mennyire nehezményezek ezek a hirtelen eltűnésért. Legközelebb illene minimum elköszönni.
A hegyen beszélgettünk egy jót, majd amikor már megsültünk a napon, visszaindultunk a vendéglőbe. Leültünk enni, inni, fagyizni, sokat időztünk ott. Az üdítős üveg nem éppen a legtisztább volt, de a tócsi mindenkinek ízlett. A pincér hölgyek is rendkívül csinosak voltak :). Kitaláltuk, hogy visszafelé benézünk a Pannónia Ringre is, ami nagyon jó ötletnek bizonyult. Visszafelé tehát más úton mentünk, és begurultunk a ringre is, ahol mindenféle csodamotorok edzettek. Hihetetlen látvány volt ahogy a célegyenesben elszáguldottak.

Egy bő fél óra múlva indultunk vissza Sárvár felé, útközben mindenki dolgára indult. Imrével még egy picit megpihentem a sárvári parkolóban, majd visszaindultam Szombathelyre. Fél 5 tájban értem haza.

Nem voltunk sokan, de valahogy nagyon jó társaság jött össze, igen jó fej volt mindenki! Szerintem mindenki nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy remek mulatság volt ez a túra ;).

Nagy Donát - Lancelot

Kálmán Jácint képei: