Események, Rendezvények:

Pest

Soproni Túra
2006-09-30

 

A hét minden napján fantasztikus késő nyári időnk volt, és hasonló meleget jósoltak a meteorológusok a hétvégére is. Teljesen váratlanul ért minket a reggeli hatalmas, nedves köd. Már a találkozó helyre való eljutás közben is "eláztam". Sajnos ilyen időben senkinek sem volt kedve túrázni menni - nem csodálom. De azért nem voltam ám egyedül. Egy régi jóbarátom kíséretében az eredeti terveknek megfelelően fél 10 után indultunk útnak.

A nadrágom, cipőm, zoknim stb. elég vizes lett, ahogy kiértünk a nyílt útra a köd csak fokozódott. A kellemetlenségek ellenére probléma nélkül elérkeztünk Újkérre, a pihenőhelyre. Kis perec, Fanta, és gurultunk tovább. Sopronba fél 12-kor érkeztünk meg. Az unokatestvérem 12 órakor jelent meg, hogy innentől ő kalauzolja a megfáradt vándorokat. Mikor indultunk tovább, beljebb a városba, kezdett felszakadozni a köd, a nap is kisütött. 1 órával később már a napszemüveg és a csökkentett ruházat is elengedhetetlen volt!

Kellemes kis város ez a Sopron, bár az utak vagy tökéletesek vagy borzasztóak, a kis szűk utcák viszont meglepően élvezetesek voltak számomra. Ellátogattunk a Károly kilátó felé is, és bár nem mentünk fel egészen, de egy erdős pihenőnél megáltunk nézelődni. Később találtunk egy remek helyet, ahonnan egész Sopron-t be lehet látni!

A jó idő "eljövetelét" mi sem bizonyítja jobban, mint hogy telefonon 3-an is érdeklődtek, hogy mégis eljöttünk-e túrázni. Sajnos azonban ekkor már nem tudtak csatlakozni.

A Plazaba is elnéztünk. Kicsit sem volt furcsa, hogy 3 fiatal srác, nagy táskákkal bemegy az "ábécé"-be, és vesznek összesen két túró rudit :). Nem is mondom hogy a biztonsági őr is végig követett minket ;).

Viszonylag hamar, talán 3 óra tájban elindultunk haza. Nagyon kellemes volt az idő, tökéletes motorozós délután kerekedett, így nem is csoda hogy nagyon élveztük. Visszafelé ismét megáltunk Újkéren, ahol ismét telefon várt egy Simsonostól... Tényleg sajnálom, majd legközelebb...

Hazafelé, Szombathelytől pár kilométerre egy kisebb probléma akadt ugyan, de végül egy gyertya cserével megoldottam.

Összességében élveztük a túrát, annak ellenére hogy alig voltunk, de ez mint közben kiderült az időjárásnak volt köszönhető. Ejnye-bejnye!