Események, Rendezvények:

Pest

Somló hegyi Túra
2007-04-28

Reggel fél 10-kor indultam útnak Szombathelyről, sajnos egyedül, mivel a meghirdetett időpontig senki sem érkezett a gyülekező helyre. A saját kis tempómban motorozva 10 óra felé érkeztem meg Sárvárra, ahol éppen valami több napos futó verseny zajlott. Már-már azt hittem, hogy innen is egyedül kell tovább indulnom, de szerencsére megjelent Imre, így már többed magammal indultunk Celldömölk felé. Elkeseredésünkre itt sem csatlakozott senki sem. No de sebaj, mi nyakunkba vettük Bobát, ahová a találkozó volt megbeszélve a Veszprém megyeiekkel. Itt alighogy elkezdtünk eszegetni, már hallottuk is a dübörgő Simsonok hangját! Immáron 6-an indultunk a hegy felé. Út közben Rezonátor 3 fős csapata is csatlakozott, így alakult ki a végleges 9 fős túrázó csapat!

Sajnos Timi - aki mellesleg robogóval volt kénytelen jönni - elhagyta a légszűrőházát, így inkább nem merészkedett neki a Somló hegynek. Zsolt lovagiasan elkísérte egy benzinkúthoz, ahol megvárták, míg a hét törpe szépen meghódítja a hegyet. Eléggé meredek volt az út, volt akinek nem is bírt felmenni a Simója. Apró küszködések akadtak, de hát egyben felértünk a várba. Beláttuk az egész környéket, fantasztikus volt!

A Somló után Rezonátor elvitt minket a műhelyébe, ahol számomra nem mindennapi látvány fogadott. Tucatnyi motor alaktrészekre bontva hevert mindenütt! Készítettünk csoport képet is, majd elköszöntünk Rezó csapatától. A maradék emberke Ajka felé vette az irányt. Gerynél leraktuk a motorokat, és elsétáltunk a közeli... hát tulajdonképpen kocsmába, igaz, az igényesebbik fajta kocsmába :). Itt volt aki pizzázot, volt aki ivott, és még pár csocsó partyt is lenyomtunk. Kis idő múlva visszasétáltunk Geryékhez, majd fél 6-kor elindultunk hazafelé. Egy jó darabon Zsolt és Gery kísért minket, hogy biztosan hazataláljunk. Ezúton is köszönjük az idegenvezetést!

Sárvárra visszaérve én még meglestem Imi új szerzeményét, egy szürke S53-ast, majd haza indultam. Bármennyire is nem akartam, de én tök sötétben értem haza, 250 km-rel a hátam mögött. Mindegy, szerencsére nem volt nagy műszaki problémánk, az idő remek volt, és mindenki jól szórakozott! ;) Legközelebb is megyünk arrafelé!