Események, Rendezvények:

Pest

Oldtimer Show 2019

2019-04-05: Pest megye
Jelentkezők: 0

Somogyi betjárok átszelik a magyar tengert!
2007-06-17

Avagy Balatoni betjárok a híd alá!

Indy a Somogyi betjárok régióelnöke túrát szervezett Csokonyavisontára 16-án szombatra, de sajnos a sok ballagás miatt nem tudtunk néhányan résztvenni, így MIKIvel egyeztetve arra jutottunk hogy 17-én vasárnap a Balatoni betjárok mennek túrázni. Először csak a Kőröshegyi völgyhidat látogattuk volna meg, de mivel ez elég rövidke program lett volna így végül kompra szállva átszeltük a magyar tengert!

Reggel 9 órára volt meghirdetve a találka a Boglári parkolóban. Jelentkezett egy dombóvári klubtárs is de ő sajnos nem jelent meg -részben lehet hogy az én hibám is mivel először elírtam a kiírásban a dátumot- így hárman vágtunk neki a hüvös reggelnek. Ezután MIKInél álltunk meg először itt csatlakozott Ő és Vizess majd a köszönések után indultunk tovább, még Balatonföldváron csatlakozott két ismerősöm. (Ők sajnos nem Simsonnal, de hát végül is motorosok! :) )

Némi murvás úton való motorozás után elértük a híres neves völgyhidunkat ami ha jól tudom középeuróba legnagyobb völgyhídja. Csodálkoztunk is hogy legutóbbi ottjártunk óta mennyit épült szépült. Sajnos fel nem mehettünk rá pedig szívesen végigmotoroztunk volna ezt bátran állíthatom mindannyiunk nevében. Innen Kőröshegyen átmotorozva jutottunk el egy szép szerpentines úthoz ami egy zsáktelepülésre vezet Bálványosra. Megmásztuk a "hegyet" hogy felülről is megcsodálhassuk a monumentális építményt. (Én sajnos csak 2 pihenővel értem fel a bejáratós motor miatt, de azért megmásztuk!) Fent tartottunk egy cigiszünetet mindenki mesélt egy-két motoros élményt majd a komp felé vettük az irányt.


A kompra mindenki megváltotta a jegyét (ami nem volt olcsó) aztán amíg vártunk addig következett némi fagyizás. MIKI segítségével rögtön előrevágtattunk a hajón, mivel ő mondta hogy a motorosokat úgy is előrehívják. Úgy érzem illő megemlíteni hogy senki nem lett tengeri beteg ;)


Az északi parton már MIKI ment előre mivel én nem ismertem a terepet, ő mutatott nekünk egy eldugott kis parkolót ahol aztán kaptunk csoportos kedvezményt, mert egy autó helyére bezsúfoltuk motorjainkat. Itt elhagytuk gépeinket és nekiindultunk a sétánynak Tihanyban, aminek a végén ott volt a Tihanyi apátság. Megpihentünk az árnyékban, láttunk egy két szabálytalanul parkoló motort, illetve megnéztük azt a szobrot ami mindenkinek a szíve csücske lett. (MIKI szerint egy összegyűr saválólemez amit leejtettek szállítás közben és szerintem is igaza van bár erről is van kép mindenki eldöntheti magában) A séta után irány Balatonfüred ahol parkolási problémáink akadtak, végül a két rendszámos motort feltették a járdára mi pedig újfent egy autó helyére bepréselődtünk és irány a park illetve a kikötő. Itt megettük az "ebédünket" majd lefotóztuk magunkat a két halász társaságában.


Ekkor visszaindultunk. Az alsóörsi motorostalálkozó miatt rengeteg motorossal találkoztunk, akik közt volt olyan aki csak bambán nézett, de volt olyan is hogy majd leesett a motorról úgy üdvözölt minket. A visszaút is gyönyörű volt, viszont egyre melegebb. Ezt láttam a 70es hőfokmérőjén is, ami egyre feljebb és feljebb kúszott. Mindenki szerencsésen hazaért mindenféle műszaki probléma nélkül. Összességében nagyon jót kirándultunk, szerintem nem ez volt az utolsó balatoni túra!!!

Motoros üdvözlettel

Domokos Ádám


A képeket készítették:

Vizvári Ákos Domokos Ádám Horváth Miklós