Események, Rendezvények:

Pest

Ság hegyi Túra - Második ütem
2007-07-07

Ismét összeállt a Vas megyei Simsonosok apraja-nagyja, és eme szép szombat reggelen nekivágtunk újból meghódítani a Ság-hegyet. Az apraja-nagyja három Simsonosra (Nagy Gábor, Nagy Imre, Farkas Gábor), és egy robogósra (Pados Norbert, aki nem is klubbtag) korlátozódott, mert a helyi vezetőség igazoltan távol volt, a többiek meg kitudja hol.

A tavaji túrán csak Imi vett részt csapatunkból, ezért őt bíztuk meg vezetőnek.

Hát elindultunk, kerülve a forgalmas főutakat, kis kerülővel apró falvakon át, de szép helyeken motoroztunk keresztül, és igy megérte! Közben beiktattunk egy kis pihenőt is, mert Nagy Gabi S51N-ese még csak egy hete született újjá a 15 éves állás után. Útközben csatlakoztak hozzánk a mesteri, és a vásárosmiskei kollégák. A Sághegy lábához érve eltöltött minket egy furcsa érzés: Éhesek vagyunk! Ezért meg is rohamoztuk a hegy lábánál lévő kis vendéglőt.

Sajnos Imi levesét óvodásoknak méretezték, de mi nem panaszkodhattunk.

Teli hassal aztán neki vágtunk a hegynek. Meg is másztuk szépen, de volt akinek ez nem volt elég. Gabi tovább törekedett az ég felé! De a helyi srácok mászni nem akartak, mondván másszon inkább a motor. És mászott is, mert a Simson mindenhova jó!

A hegyről lefelé még ittyóztunk egy kicsit, szigorúan üdittőt. Na és a lényeg, hogy egy jót is dumáltunk.

Hazafelé vettük az irányt, és Ostfiasszonyfán álltunk meg. Természetesen a Pannonia Ringet kerestük fel, ahol mentünk is egy kört. Persze csak gyalog! Na ott aztán volt szép motor, gyors motor, és akadt törött motor is. De nem értem, miért csak az osztrákok akartak motorozni.

Hazafelé Sárváron még fagyiztunk eggyet, és utána tovább álltunk Szombathely felé. A város széli benzinkútnál Donát még mindig szorgalmasan mérte a benzint, kár hogy nem tudott jönni.

Remélem legközelebb többen összeverődünk. Kevés emberrel is jó a túra, de sokkal még jobb!

Technikai jellegü problémánk nem akadt. Remélem mindegyikünk jól érezte magát!

Fotó: Nagy Imre, Farkas Gábor
Szöveg: Farkas Gábor