Események, Rendezvények:

Pest

Évadzáró (Bor)túra a Somogyi Betjároknál
2007-12-28

Avagy a Somogyi Betjárok 2007. évi évadzáró bulija

Ahogy az a hírlevélben és a kiírásban is meghirdetésre került, 2007. december 28-án sor került az évadzáró bulinkra. Meglepetésemre Tiby bácsi is kérte, hogy jöhessen el, mondván, hogy megbánta, amit mondott, és amit tett, rossz napja volt, átgondolta a dolgot, mégis csak szeretne közénk tartozni. Mit mondhattam volna neki? Nem vagyunk sem CKÖ, sem Magyar Gárda, nem kirekesztő "vállalkozás" a mi társaságunk. Ha úgy gondolja, hát jöjjön.

Délután 2 órától kezdődött a buli. Először a Balatoni Betjárok érkeztek, Purczi úr régió helyettes és Ötvös Csöpi, akikkel együtt tartott Purczi úr barátnője és édesapja, aki jelentkezett a Betjárok közé, akár csak öreg Suhi, aki szintén akkor jött. Jelentkezésüket egyhangúlag elfogadtuk. Szép lassan gyülekezett a társaság, betrappolt Piki, Zozy és Suhi is, aztán Jocó és Taki, Yan-Chee és barátnője Kriszta, majd Tiby bácsi és Johny bácsi is. Mondanom sem kell, hogy Denny és Pap Ervin nem jöttek, ők csak jelentkeztek. Kissé szomorúak voltunk, hogy MIKI nem tartott velünk, pedig nagyon vártuk, de végül is megértem, hiszen elég csúszós volt az út, és a kicsit kopottas nyári gumikkal útnak indulni nem feltétlenül életbiztosítás.

Először a Zanóca környékén tevékenykedtünk a havas hidegben, miközben kóstolgattuk a finomabbnál finomabb söröket, borokat, pezsgőket, kisüstiket, Unicumokat, hiszen karácsony és János nap után, valamint Tamás nap és Szilveszter előtti időket éltünk éppen. Purczi úr ostorpattogtató bemutatót tartott, mivel mi törvénytisztelő polgárok vagyunk, és nem petárdázunk. : Aztán következett a légpuska és légpisztoly lövészet, amikor is a már elfogyasztott sör csomagolóeszközére (üres sörös dobozra) lőttünk. Itt eredményt nem hirdettünk, mivel mindenki össze-vissza pufogtatott, még jómagam is, ami az egyre hatásosabb jókedvet növelő és a célzó képességet csökkentő noha bor fogyasztásának volt egyenes következménye. :)

Nem úgy az ezt követő blokkhajító versenynél, ahol Piki elsöprő győzelmet aratott. Majdnem a konyhakert kerítéséig sikerült a kiszuperált Romet blokkot eldobnia! (Volt egy Pannónia blokk is, csak annak hajigálásához le voltunk kissé gyöngülve.)

Miután jól kifagyoskodtuk magunkat fölmentünk a lakásba, ahol Ildikó asszony virslivel, és frissen készített hamuban sült pogácsával vendégelte meg a társaságot. Minden elfogyott, így MIKInek nem tudtam küldeni a pogiból, pedig a Szúnyog hengerének fúrásáért extra adagot sütött neki Ildikó asszony. A legkisebb klubtag, Töpike is élvezte a nagy nyüzsgést. :

Itt a fényképek megtekintésével felelevenítettük a 2007. évben történteket. Hát mik is voltak ezek? Íme egy kis fényképes összefoglaló...

Január


Február


Március


Április


Május


JúniusJúliusAugusztus


Szeptember


Balatoni betjárok börzézni mennek

Október


November


December

Évadzáró (Bor)túra a Somogyi Betjároknál

Egy zenés képes összefoglaló az egész évről!
Ide kattints!

A túrák mellett volt persze még más is, pl. KRESZ és műszaki vetélkedő, "Már füttyent a rigó" tavaszi felkészítés, kerítés ekecsülés Takinál, Krumpival együtt elmotoroztam MIKIhez hengert fúratni, a Balatoni Betjárok Siófokon veteránbörzén vettek részt, csak hogy említsek néhányat a teljesség igénye nélkül.

Megegyeztünk, hogy jövőre is hasonlóan élénk klubéletet kívánunk élni, és folytatjuk a túrákat. Azért, hogy Denny és Pap Ervin is el tudjon jönni, tervezünk rövidebb kiruccanásokat is. Pl.: Krumpi iskolájának külső megtekintése. Vagy: Denny munkahelyének külső megtekintése. Vagy: Fürödni megyünk a Desedára, stb. : Mindezek mellett persze komolyabb távolságok megtételére is vállalkozunk. Tervezünk egy szigetvári vártúrát, nemesdédi falunapot (ahova már a dél-somogyi túránk alkalmával meghívtak bennünket) egy villányi bortúrát és egy kis szlovéniai kiruccanást, valamint balatoni fürdőzést is, és természetesen képviseltetjük magunkat a Simsonálison is.

Miután kiélvezkedtük magunkat és nem sikerült Piki videokazettáját a szutyok videokészülékekkel lejátszani, szokásunkhoz híven elmentünk a Kisdorottya vendéglőbe. Itt folyt a pia, a jókedv, a kacagás, a csocsózás, de főleg a pia, nálam pedig beállt a filmszakadás, csak arra emlékszem, hogy Yan-Chee egymás után nyomogatta a kezembe a söröket. Így erről sokat mondani nem tudok, de beszéljenek helyettem a képek.

Jó gyújtást mindenkinek 2008-ban is!


Kaposvár, 2008. január 9.

Szabó Tamás (Indiana Jones)