Események, Rendezvények:

Pest

Ajkai meghívásos Túra
2008-04-26

 

Ez a reggel is úgy indult mint bármelyik mostanság. Felhő egy szál sem, vakító napsütés, viszont erős szél és a hideg. Tiszta Február! :) Reggel Szombathelyen kezdődött a mókja. Elkészítettem a már Isten tudja hányadik egyedül-túráraindulós képet, és nekivágtam az országútnak. Magányom szerencsére csak Sárvárig tartott, mivel két cimbi hozzámverődött. Innentől hárman képviseltük Vas megyét. Celldömölkön Gabi nézett ki hozzánk, de sajnos nem tudott velünk jönni az önindítós gépével, mivel motorversenyre igyekezett.

Innentől már nem is áltunk meg, és egy-két kisebb úttévesztés, és STOP-tábla nem észrevevés után fél 12-re, szinte másodperc pontosan érkeztünk Ajkára. Meg is áltunk a Tuskó parkolóban. Gyors telefon következett, hogy hát azé valaki jöjjön értünk mert tuti elkeveredünk. Kisfürjesi hamar be is robogott, és el is küldött minket műanyag tányért venni. A shoppingolás után elvezetett minket a titkos lencsefőző rejtekhelyre. Nem kellett sok idő, és Fejér megye is megérkezett. Immár három megyés nagy bulinak is nevezhettük a találkozót, habár a három megyéből összesen voltunk annyian, mint a gonoszok (~heten).

Elfogyasztottuk az ebédet, köszönjük, finom volt! A radarernyővel védett völgyből kifelé haladva megálltunk a Bányászati Múzeumnál, és az Őslénytárat is megtekintettük. Láttunk sok szép csillogó és kevésbé csillogó követ :). Innen tovább indultunk a Sümegi Vár felé. Nem is volt olyan messze. A vár aljánál, a török sátraktól balra leraktuk a motorokat, és a janicsár fiúkra bíztuk őrzésüket, miközben mi bevettük a várat!

Sajnos a messzi távolból láttuk már a vesztünket! Az ég királynői nem akarták, hogy megússzuk szárazon! A sötétség egyre nagyobb lett, már-már a bibliai elragattatás sem tűnt lehetetlennek. Iszkiri a motorokhoz! De már csepegett, így inkább a tőlünk 10 méterre lévő Csárdába húzódtunk be. Stefiék ettek is (egészségetekre!), mi többiek inkább csak kóláztunk. Az eső pedig csak-csak nem akart elállni. Kezdtünk kicsúszni nagyon az időből, így esőben voltunk kénytelenek elindulni.

 

Hát az út további részében nem készítettem képeket. Igaz, hogy a két vasi elválása után kétszer is meg kellett állnom (láncszorítás, később pedig tankolás), de nem vitt rá a lélek hogy a fényképezőgép után túrkáljak az átázott cipőmben. Amúgy is beteges voltam az elmúlt napokban. Na szóval én fél nyolc után értem haza a Szombathely melletti kis faluba. Engem végig kísért az eső egész utamon. Tulajdonképpen az esővel végig egy tempóban haladtam. Most már mindegy. A többi megyéből érkező azt hiszem nem ázott el annyira mint mi.

 

Ez volt az Ajkai meghívásos Túra. De ha még egyszer a közeljövőben elázok egy simsonos túrán esküszöm lemondok! :)