Események, Rendezvények:

Pest

Első nemhivatalos régiótalálkozó
2008-01-26


Zala megyei régió

I. Nem hivatalos Simsonos találkozó

2008.01.26.

A zalaegerszegi „csapat” szemszögéből:

Szép napos idő volt, kicsit hűvös, de ahhoz képest hogy január volt, nagyon jó idő volt! Reggel elmentem motorért, csak végig néztem rajta a dolgokat, és hát kiderült, hogy lemerült az akksim…Hát feltettem töltőre, így kicsit sajnos később tudtam elindulni mint a megbeszélt idő.

Na de azért csak meg lett az indulás is, az út sima volt, nem volt semmi féle fennakadás, mikor beértem a faluba felhívtam Danit, hogy merre menjek, mondta:”srácok kinnt lesznek a kapuban”! Na mondom akkor nagy baj nem lehet, hát megyek tovább. Na megláttam a kertkaput, kint volt mindenki, begurultam az udvarba, ahol már sorakoztak a gépegységek! Sisak kesztyű le, aztán bemutatkozás, meg mindenki szemügyre vette mindenki gépét, volt piros, zöld, gyári sárga, meg extrém sárga… Közben volt egy kis karbi meg gyújtásállítás, de utána megindultunk.

Első úti célunk természetesen a törzshely volt, azaz a Szomszéd. Itt ittunk pár üdítőt, majd tovább mentünk Pusztamagyaródra, ahol Balázs unoka testvéréhez Gáborhoz igyekeztünk. Érkezés után volt egy kis nagy gyorsulás GáBoR és Balázs között… Ritka nagy élmény volt egy olyan halandó számára aki örül hogy a 70-es henger megadatott neki… Szóval ahogy a két 4felömlős gép küzdött az nagyon ember feletti volt, akkor láttam először, hogy mit is jelent az a bizonyos 4felömlő, álmomban sem gondoltam volna hogy egy Simson ilyet is tud! A verseny váltakozó sikerrel zajlott le. Miután BoRék végeztek megint mentünk kicsit tovább! (A videó: Killer vs Bor)

Nem messze GáBoRék házától van egy frankó kanyargós hegyi út, az volt a cél! Sajna nekem útközben eltömődött a karburátorom, úgyhogy, úgy kezdtük miután fölvergődtem magam a hegyre szivatóval, hogy karburátor pucolás… No miután kész lettünk, vagyis Peti meg Dani, mert elsősorban ők dolgoztak, még mentünk picit aztán ott megint GáBor és Killer „párbajozott” egyet a hegyen, ez igen veszélyes mutatvány volt, mindketten többször megcsúsztak, de még hideg volt ahhoz,hogy a gumik felmelegedjenek, de végül is mindketten túlélték:D!

Aztán már igen kezdett sötétedni sajnos, így inkább elindultunk vissza Söjtör irányába. Balázs meg Borsfa fele. Maradandó élmény volt a Söjtör felé vezető útról, hogy elzárva maradt a benzincsapom, és ez elég gáz volt, mivel ez nem csak egyszer fordult elő a nap során XD! Beértünk Söjtörre elbúcsúztam mindenkitől, aztán elindultam haza fele, Dani jó vendég látóhoz illően elkísért a falu elejéig, aztán onnét jöttem on my way!

Nos hát ilyen volt az első Simsonos találkozó a Zalaegerszegi csapat szemszögéből, amit én képviseltem. Nagyon bízok benne, hogy az ilyen események száma csak nőni fog de nagyon a következő nyáron meg főleg.

Írta: Tráj Alex;

html-esítette: BoR

2008.05.22