Események, Rendezvények:

Pest

Kistúra - Felsőcsatár, Vasfüggöny Múzeum
2009-04-18

Szép, tiszta, napos időre ébredtünk, és úgy tűnt, a szerencsénk egész nap ki fog tartani.
A szokásos délelőtti, nagy odafigyelést igénylő munkám után a találkozóhelyre gurultam. Lassan az emberek is szállingóztak, végül 5 főre duzzadt kis csapatunk.

Én már a túra elején sem hazudtoltam meg magam, Tomi észrevette, hogy hiányzik egy csavar a hátsó kerekemnél.
Délután fél 3-kor indultunk el a Pláza parkolóból Nárai felé, majd egy kellemes motorozással, laza fél óra után megérkeztünk Felsőcsatárra, a Vasfüggöny Múzeumba.

Goják Sándor, a múzeum építője és fenntartója vezetett minket körbe, miközben saját és hallott élményekről mesélt. Igen érdekes volt, főleg, hogy többségünk abban az időben még nem is élt. Aki szeretne egy jó kis hétvégi programot, akár barátokkal, vagy családdal, annak nyugodt szívvel tudom ajánlani időtöltésnek.

A látogatás végén beírtunk a vendégkönyvbe, majd egy „rövidebb úton” visszamentünk Vaskeresztesre, enni egy keveset. Judit néni, étkezde tulajdonos kedvesen fogadott minket, és házi bodza szörppel kínálta meg a társaságot. Az étel se volt rossz, finom hazai, falusi uzsonnát kaptunk.

Közben Gabi kiosztott számunkra egy halom könyvet, nekem Trabantosokat, Tominak Wartburgost és még ki tudja miféléket. Ezúton is köszönjük őket, szerintem jó helyre kerültek!

Evés közben volt pár pillanat, mikor úgy láttuk, ránk szakad az ég, de úgy látszik nem volt elég ereje, így megúsztuk a zivatart.

Haza utunkon egy motort toló fiúhoz odahajtva érdeklődtünk, tudunk-e segíteni, ám mondta, hogy csak a benzin fogyott ki, és már itt van 100 méterre a kút, azt már kibírja. Megköszönte, mi pedig elköszöntünk.

Visszakísértem a többieket a Plázához, majd onnan szétváltak útjaink…