Események, Rendezvények:

Pest

Tiszaörsi sokmegyés, avagy ezt láttuk borsodi szemmel
2009-08-15

Elérkezett a nap, a várva várt nap, végre 14.-e, mehetünk Tiszaörsre. Motor híján alkalmazkodnom kellett, így a Régióelnöknek köszönhetően, automobillal sikerült lejutnom, vele, és a felesége társaságában, 15.-én délután.


Megérkezésünkkor szívélyes fogadtatásban volt részünk, volt, aki mesélt az előző estéről, és volt, aki próbálta felidézni azt. Aztán kinéztünk a strandra, ahol szintén jól éreztük magunkat, Sallay mester bevezetett minket a nagy oroszlánfóka, én meg a kis bébi fóka utánzásának rejtelmeibe. A bográcsban már készült a vadmalacpörkölt, előkerültek a borok, pálinkák, nekem is sikerült felállítanom a sátrat. Németh Csaba is felállította, na nem azt, hanem a másik bográcsot, amiben a krumpli főtt finom puha omlósra. A bográcsokkal Kovács Laci foglalkozott lelkiismeretesen, így ehettünk egy jót.


Leültünk hát elfogyasztani, a vaddisznó pörköltöt, és előkerült a jóféle hazai házi pálinka is, ami már megadta az asztaltársaságnak az alap hangulatot, és ami később párunknak a veszte is lett. Ezt követően órákon belül elkészült a kétszer vett takarmány kukorica is, ami kicsit kemény volt, de finom.


Miután mindent elfogyasztottunk, ami étel volt, jöhetett a folyadék. Mindenki kirakta amije volt, és egy hosszan tartó beszélgetés vette kezdetét, és nagyon jó hangulat kerekedett ki az este folyamán. Voltak, akik már hamar kidőltek, de hát ez a korral jár, viszont páran elég sokáig fent maradtunk, meg is lett az eredménye, majdnem minden ital elfogyott, na de beszéljenek a képek:


Másnap….hát igen, a másnap….számomra nem volt kellemes, nem tudom, hogy a strandon elfogyasztott, rossz minőségű, de legalább drága hot-dog, vagy csontleves lehetett az oka, de ezen kívül az előző nap elfogyasztott bor, pálinka mennyiségre is gyanakodtam. De nem én jártam a legrosszabbul, estére ugyan megkaptam a sátramba Metanolt, míg egy páran rókára vadásztak ideiglenes hajlékukban, megint mások meg traktorost játszottak. Mikor mindenki magához tért, ellátogattunk ismét a strandra, ahol már nem voltunk olyan virgoncak mint előző nap, de azért jól esett megmártózni. Strand után elmentünk tusolni, de Dreamerre alig bírtam rátukmálni a tusfürdőm, de aztán csak elfogadta. Visszaérve megcsodálhattuk a robogóját, egyesek áruló módon rá is ültek, megebédeltünk, szintén Ádám apu főztjét ettük, ami szintén nagyon jól sikerült. Ebéd után még jött egy kis szieszta, aztán szedelőcködtünk, és elindultunk, épségben hazaértünk


Mindent egybevéve, egy nagyon jó kis hétvégét tudhatunk a hátunk mögött, és nagyon szépen köszönjük Kovács Lacinak a lehetőséget, és hogy elviselte a hülyeségeinket, remélem jövőre is bevállalja eme esemény megrendezését.Szöveg: Petneházi Sasa
HTML szerkesztette: Németh Csaba, régióelnök

Az összes készült kép itt megnézhető.