Események, Rendezvények:

Pest

Ság hegyi Túra - Harmadik ütem
2010-04-10

Az év második találkozóján Celldömölkre látogattunk. Hetekkel korábban kaptam egy e-mailt, hogy a városban elég sok Simsonos van, akik szívesen eljönnének találkozóra, de ők a városon kívülre nem szívesen mennének. A Ság hegyi Túrával erre remek alkalom lett volna, de sajnos egyetlen egy helybeli sem jött el.

Mi Szombathelyről öten indultunk el, a szép kanyargós, falvakon vezető úton tettük meg Sárvár felé a 25 kilométert. Itt szokásunkhoz híven, a vár előtti parkolóban álltunk meg szusszanni. No, mielőtt elfelejteném, Ikerváron még összeszedtük a helyi vagány Imrét, illetve Sárváron Jácintot is.

Celldömölk felé tovább indulva, egész szép kis konvojt alkottunk. A városon át kissé nehézséget okozott, hogy évek óta nem jártam errefelé, és a táblák nem voltak egyértelműek, hogy merre felé van a hegyre vezető út. Illetve túlontúl egyértelműek akartak lenni, mert minden utca szélén kint volt a "Ság hegy jobbra" tábla :). Így nehéz volt AZT A BIZONYOS utcát elcsípni, ahol én akartam menni :). De sikerült.

A hegyre félig felmentünk motorral, majd leállítva láttuk, hogy természetesen nem maradunk eső nélkül, így betoltuk őket fedett helyre. Mi meg azért nekirugaszkodtunk a Ságnak. Esett is azért, szóval sokáig nem maradtunk. 1 - 0 az elemek javára. Elég korán indultunk vissza, illetve indultak vissza, mivel engem még várt egy Balatonederics - Szentgál - Herend magántúra...