Események, Rendezvények:

Pest

Nemesmedvesi túra + Videó
2010-07-24

Az összes kép letöltése (45.6 MB - RAR)

Sikeresen megrendezésre került a 24-i Nemesmedvesi Túra. Reggel fél 8 kor az ágyból felkelve az idő elégé tisztának tűnt és csak néhány fátyolfelhő kószált az égen. Igyekeztem elérni Donát régió elnök urat, hogy egyeztessünk, felé milyen az időjárás. A reggeli munka közben zavartam meg (még aludtam - Donát :) ), de szerencsére Szombathelyen is hasonló időjárás volt. Tankoltam a Star-ba és fél 9 után elindultam Körmendre az Adához, hogy a megbeszélt helyen bevárjam a túrázókat.

   Fél 10 felé meg is érkeztek, kicsit többen voltak a jelentkezetteknél, így hát kénytelen voltam letámadni a két szakadárt, hogy mit keresnek itt, és hogy-hogy elmaradt a túrára való jelentkezés, hisz Simsonális óta hírét sem hallottuk a két tagnak :). Gyorsan megbeszéltük, hogy mégis elég lesz a gulyás 7 főre is. Hamar motorra pattantunk és neki vágtunk az útnak Nemesmedves irányába. Szerencsére fater átvállalta a cuccokat, így nem kellet elmennünk hozzánk, ami plusz 20 km-t jelentett volna.

   Medvesre érkezvén elhagytam egy lejáratott a piknik helyre, ami plusz 20 métert jelentett, így hát jogosan követelték tőlem a fiúk a benzin pénzt, ami 0.00005 ft-ot tett ki fejenként. Egy fél órát vártunk a kellékek megérkezéséig, ugyan is fater kicsit késett, de addig a fiúk megrohamozták a tankot. Kezdeti nehézségek ellenére mindenki feljutott a tankra, sőt, egyesek bele is merészkedtek. Már az elején nagyon jól érezték magukat, légtekéztek, Donát a profi bemutatta 5 éves tudományát , közben meg érkezett Bálint is, aki mindjárt a vízmerésre alkalmas és hatalmas fa általi csapásokat kibíró rohamsisakját is hozta.

   Nemsokára begördült a Suzuki és neki láttunk a tűzrakásnak. Hamar felkerült a bogrács és már a szalonna pirult az aljában. Donát és Ádám már az elején be lett fogva krumpli pucolásra, míg a többiek hordták a vizet. Amíg a gulyás a bográcsban rotyogott beszélgetésbe kezdtünk, Bálint főzött magának egy kávét, egyesek szendvicset ettek nagy étvágyukban, mások korgó gyomorral várták már a gulyás elkészültét.

   Végre megfőtt az étel, merőkanál hiányában rögtönözni kellet, így az egyik gulyásos tálat fogtuk be merőkanálnak. Mindenki megebédelt, aztán újra lerohantuk a tankot, készítettünk pár igen jó fényképet is. Visszatértünk a bázisra és megbeszéltük a túra további részét, majd mindenki motorra ült és célba vettük a volt osztrák államhatárt. Kicsi terepezés következet majd el is hagytuk szülőhazánkat. A határon találkoztunk két osztrák turistával, megtudtuk tőlük, hogy párszáz méterre van az első falu és nagyon szép boros pincék vannak a hegyen. Így meg is volt a következő úticél, gyerünk a hegyre fel! Jó magam vezettem a csapatot, de mivel még én sem jártam ezen a tájon, számomra is új és ismeretlen volt a környék. Kezdeti nehézségeket leküzdve azért mindig oda találtunk a kívánt célhoz.

   Nagy emelkedőkön felkapaszkodva, szép tájakon jártunk, és szép borospincéket láttunk. Az időjárás jól kitartott, de mikor hazafelé vettünk az irányt elkezdett csepegni az eső. Vissza értünk minden gond nélkül a határra. Nemesmedves és a határ közti 600 métert földes úton kell megtenni, amit két helyen vízmosás nehezíti az átkelést. Az első átkelésnél 4-en átjutottunk, mikor is dudálásra lettünk figyelmesek. Megálltunk és az út végéről egy hang kiáltotta, hogy „ há' fee'borút a gyerek!”. Ugyan is SR-es Ádámunk egyenest belehajtott a sárba és a kis keréknek és az utcai gumiknak köszönhetően megcsúszott. Mint egy zsák krumpli úgy bukott bele a sárba. A műszaki mentést hamar végrehajtottuk, majd tovább indultunk Medves irányába, ahol felvettük a bográcsot és csöpögő esőben elindultunk hozzánk, hogy ha eláll még, kinézzünk a Hársas tóhoz. Sajnos nem állt el az eső, de nálunk is nagyon jól éreztük magunkat. Lángost ettünk, TÚRÓ RUDIVAL, Donát meg önkényesen elfoglalta a számítógépet.

   Nap végéhez közeledve Donáték a Tényekre haza szerettek volna érni, így esőkabátokkal és zacskóval felszerelkezve, no meg egy számítógéppel, amit Ádám kapott az SR-re, nekivágtak a hazaútnak. Visszatekintve, mint első általam szervezett túra, az én benyomásom szerint jól sikerült. A Szlovén túrát igyekszem azért jobbra formálni.

üdv.:N/A