Üdvözöllek kedves Látogató!

Pest

Bakony túra Augusztus 4-5

Időpont: 2012-08-04
Régió: Bács-Kiskun megye
Kiíró: Simson Klub Magyarország -SKM-
Erre az eseményre nem jelentkezhetsz!
 
Bakony túra Augusztus 4-5.


A kiinduló találkozási pont Székesfehérvár mellett, az Aranybulla emlékműnél, ahol 10.00-10.30 között várjuk a többieket. Az útvonal a forgalmas 8-as főút helyett egy hosszabb, egyenesen a Bakony szívében haladó útvonalon fogunk menni, az úti célig, Bakonybélig. Út közben megtekintjük a fehérvárcsurgói víztározót, Szápár mellett a szélkerekek egyikét, majd kis kerülővel Tésre megyünk, ahol megtekintjük a két muzeális, holland típusú szélmalmot.

Érkezés Bakonybélre 13.00-14.00 között, itt öt vendéglő is akad, ahol elfogyasztunk egy kiadós ebédet, majd szieszta után felmotorozunk a Bakony legmagasabb pontjára, a Kőris-hegyi kilátóra. A kilátóról visszatérve elmotorozunk a falu déli határánál található Szent-kút kápolnához, ami egy kis tavacska mellett fekszik. Ezután sátor-, tűzrakóhely keresés, majd szabad, akár motor nélküli programok, szalonnasütés.

Ami fontos. Mivel erdőgazdasági, engedélyköteles üzemi úton, valamint természetvédelmi területen fogunk keresztülmenni, kérem, hogy csak jól beállított, nem füstölgő motorral, valamint csendes, lehetőleg gyári (gyárias) kipufogódobbal rendelkező masinával jelentkezzetek. Az éjszakázás miatt sátor, hálózsák legyen a csomagban. Bármilyen fontos kérdés esetén 06-20-296-96-20 telefonszámon, vagy a Túra topikban."